1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık, Libya'da Al-Khums Santrali'ni teslim etti

Çalık, Libya'da Al-Khums Santrali'ni teslim etti

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Libya’nın başkenti Trablus’a 120 km uzaklıktaki Humus şehrinde kurduğu 550 MW'lık Al-Khums Basit Çevrim Elektrik...

Çalık, Libya'da Al-Khums Santrali'ni teslim etti

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Libya’nın başkenti Trablus’a 120 km uzaklıktaki Humus şehrinde kurduğu 550 MW'lık Al-Khums Basit Çevrim Elektrik Santrali'ni tamamlayarak teslim etti.

Çalık Enerji, Libya'da yapımını üstlenmiş olduğu ve son yıllarda yapılan en büyük proje olma özelliğine sahip "550 MW Al-Khums Basit Çevrim Elektrik Santrali" projesinde tüm çalışmaları tamamlayarak, santralin işverene teslimini, geçici kabul anlaşması ile gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Açıklamaya göre, gelişmiş teknolojiler ve ekipmanlar kullanılarak 14 ay gibi bir sürede tamamlanan santralde, bu güne kadar çok sayıda yerli ve yabancı personel görev almış olup, projenin teslimi toplamda 3.640.710 adamsaat çalışma geride bırakıldı.

Proje kapsamında inşa edilmiş olan 2 adet GE 9FA türbinlerinden elde edilen elektrik ile Libya'nın elektrik ihtiyacının %10'u karşılanırken, santralden üretilen elektrik enerjisi ile ise 1.400 MW enerji açığı olan Libya'nın, enerji konusundaki ihtiyacı büyük ölçüde giderildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler