1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çalık, Malawi'de 18 MW'lık HES kuracak

Çalık, Malawi'de 18 MW'lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Afrika ülkesi Malawi'de 18 MW'lık Tedzani-4 HES Projesi'nin inşası kapsamında mühendislik, inşaat, hidromekanik, elektromekanik...

Çalık, Malawi'de 18 MW'lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Afrika ülkesi Malawi'de 18 MW'lık Tedzani-4 HES Projesi'nin inşası kapsamında mühendislik, inşaat, hidromekanik, elektromekanik montaj ve devreye alma olmak üzere anahtar teslimi yapım işlerini üstlendi. 

Çalık Enerji ve Mitsubishi Corporation işbirliği ile Sahra-altı Afrika'da gerçekleştirilecek ilk elektrik santrali projesi olan, 18 MW Tedzani-4 Hidroelektrik Santrali'ne ilişkin yapım sözleşmesi Malawi'nin başkenti Lilongwe'de imzalandı. 

MALAWİ'DE ELEKTRİĞE ERİŞİM ORANI YÜZDE 10

Şirketten yapılan açıklamaya göre, imzalanan anlaşma ile Çalık Enerji Tedzani-4 Hidroelektrik Santrali Projesi'nin inşası kapsamında mühendislik, inşaat, hidromekanik, elektromekanik montaj ve devreye alma olmak üzere anahtar teslimi yapım işlerini üstlendi. 

Açıklamada, "Malawi, Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan bir kara ülkesi olup Tanzanya, Zambia ve Mozambik ile komşudur. Ülkenin en önemli iki şehri başkenti Lilongwe ve ticari şehri Blantyredır. Tedzani-4 Projemiz, Blantyre şehrine yaklaşık bir buçuk saatlik kara yolu ile ulaşım mesafesindedir. Takriben 17 milyon nüfusa sahip Malawi Sahra altı Afrika da elektriğe erişim oranı en düşük seviyelerde (%10) olan ülkelerden bir tanesidir. Bu çerçevede, Tedzani-4 Projesi Malawi için çok büyük önem taşımaktadır." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler