1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çalık, Malawi’deki HES inşasına başladı

Çalık, Malawi’deki HES inşasına başladı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Sahra-altı Afrika'daki ilk elektrik santrali projesi olan 18 MW ‘lık Tedzani-4 HES Projesi'nde saha çalışmalarına başladı. Çalık...

Çalık, Malawi’deki HES inşasına başladı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Sahra-altı Afrika'daki ilk elektrik santrali projesi olan 18 MW ‘lık Tedzani-4 HES Projesi'nde saha çalışmalarına başladı. 

Çalık Enerji'den yapılan açıklamaya göre, imza süreci geçtiğimiz Temmuz ayında tamamlanan, Çalık Enerji ve Mitsubishi Corporation işbirliği ile Sahra-altı Afrika'daki ilk elektrik santrali projesi olma özelliğine sahip, Malawi’deki 18 MW Tedzani - 4 Hidroelektrik Santrali'nin çalışmalarına başlandı. 

Tedzani-4 Hidroelektrik Santrali Projesi kapsamında mobilizasyon çalışmalarının, şantiye kamp alanı, beton santrali ve konkasör tesisi sahalarının tesviye ve saha düzenlemeleri ile başlamış olduğu belirtilen açıklamada, çalışmaların İSG ve Çevre mevzuatlarına uygun ve doğal ortama en az zarar verecek şekilde devam ettiği kaydedildi.

Tedzani-4 HES Projesi ile, Malawi'nin ikinci büyük şehri olan Blantyre'ye 70 km mesafede yer alan Tedzani 1, 2 ve 3 Hidroelektrik Santralleri'nin toplam kurulu gücünün, ilaveten 18 MW arttırılması planlanıyor. Çalık Enerji, Proje'ye ait tüm su yapılarının ve santral binasının inşasıyla birlikte, hidromekanik, elektrik ve elektromekanik ekipmanların tedarik edilmesi ve montaj işlemlerini anahtar teslim (EPC) olarak üstlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler