1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çalık Petrol’e iki arama ruhsatı

Çalık Petrol’e iki arama ruhsatı

Enerji Günlüğü - Çalık Petrol Arama Üretim AŞ, Adıyaman, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde iki petrol arama ruhsatı aldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar...

Çalık Petrol’e iki arama ruhsatı

Enerji Günlüğü - Çalık Petrol Arama Üretim AŞ, Adıyaman, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde iki petrol arama ruhsatı aldı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Diyarbakır ve Adıyaman ile Gaziantep illerini kapsayan sınırlar içindeki petrol arama ruhsatı başvurularını sonuca bağladı. Buna göre Çalık Petrol’e, Adıyaman ve Gaziantep illerindeki AR/ÇPA/K/M39-c paftalı 61.268 hektarlık alanda bir adet petrol arama ruhsatı verildi. Aynı şekilde, Diyarbakır sınırları içindeki AR/ÇPA/K/M44-c1, c2 pafta numaralı, 30.613 hektarlık alan için de Çalık Petrol’e bir adet arama ruhsatı verildi. Her iki arama ruhsatının süresi 5’er yıl. 

NV TURKSE PERENCO KAMULAŞTIRMA İSTEDİ

Bu arada PİGM, N.V. Turkse Perenco şirketi, Diyarbakır il sınırları içerisinde sahip bulunduğu ARİ/NTP/880 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasındaki Kayaköy-02, Kayaköy-24 ve Kayaköy-15 lokasyonları, ulaşım yolları, boru hattı ve enerji nakil hattı için gerekli taşınmazların acele kamulaştırılmasını talep etti. Başvuru gerekçesi, kamulaştırma görüşmelerine davet edilen arazi sahiplerinin görüşmeye gelmemesi sebebiyle söz konusu taşınmazların anlaşma yoluyla satın alınamaması. Kamulaştırılması talep edilen taşınmazlar Diyarbakır ili Sur ilçesi Alçık Köyü 243 ada 1 numaralı parselin 36172,78 m2’lik kısmı ile 278 ada 5  numaralı parselin 7537,00 m2’lik kısmından oluşuyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler