1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çalık Petrol’ün petrol arama ruhsatı iptal edildi

Çalık Petrol’ün petrol arama ruhsatı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Çalık Petrol’ün Mardin’de sahip olduğu petrol arama ruhsatının feshedildiğini duyurdu.Petrol...

Çalık Petrol’ün petrol arama ruhsatı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Çalık Petrol’ün Mardin’de sahip olduğu petrol arama ruhsatının feshedildiğini duyurdu.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın oluru ile aldığı fesih kararlarını ilanı bu günkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre, Çalık Petrol Arama Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nin Mardin İli sınırı dahilinde sahip bulunduğu AR/ÇPA/5030 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3, 4 üncü maddelerine istinaden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının 10.11.2013 tarihli olurlarıyla feshedildi.

Bu şirketin mükellefiyetini yerine getirmemesinden dolayı zarar görmüş olanların zarar ve hasara ait tazminatın Petrol Tüzüğü’nün 69 ncu maddesi gereğince şirketin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Genel Müdürlüğe müracaat etmeleri gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler