1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık, Türkmenistan’daki gaz santralinde ilk ateşlemeleri gerçekleştirdi

Çalık, Türkmenistan’daki gaz santralinde ilk ateşlemeleri gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'nin Türkmenistan’da kurulumuna devam ettiği Mary-3 Kombine Çevrim Elektrik Santrali Projesinde gaz türbinlerinin ilk ateşlemeleri...

Çalık, Türkmenistan’daki gaz santralinde ilk ateşlemeleri gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'nin Türkmenistan’da kurulumuna devam ettiği Mary-3 Kombine Çevrim Elektrik Santrali Projesinde gaz türbinlerinin ilk ateşlemeleri başarıyla gerçekleştirildi. 

Çalık Enerji'den yapılan açıklamaya göre, tamamlandığında 1.574 MW üretim kapasitesi ile Orta Asya'nın en büyük kombine çevrim enerji santrali olma özelliğini taşıyacak olan Mary-3 Projesinde, montajına Ocak 2017'de başlanan GT-1 ve GT-2 Gaz Türbinlerinin, sırası ile 12.12.2017 ve 13.12.2017 tarihlerinde önemli bir köşetaşı olan “İlk Ateşleme" aktiviteleri başarıyla gerçekleştirildi. 

Açıklamada montaj ve devreye alma çalışmalarında hızın her geçen gün artarak devam ettiği Mary-3 Projesinde, hedefin önümüzdeki birkaç haftalık süreçte ilk iki ünitenin senkron ve testlerinin tamamlanıp türbinlerin enerji üretmeye hazır hale getirilmesi olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, "Bunlara paralel olarak montaj aktivitelerinde sona yaklaşmış olduğumuz GT-3 ve GT-4 ünitelerinin 2018 yılının ilk çeyreğinde First Fire ve Senkron aktivitelerinin tamamlanması ve hemen arkasından buhar türbin - jeneratör montajlarını tamamlayarak santralin kombine çevrim olacak şekilde devreye alma çalışmalarının yapılması planlanmaktadır." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler