1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık'ın Türkmenistan'daki santral çalışmaları ilerliyor

Çalık'ın Türkmenistan'daki santral çalışmaları ilerliyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'nin Türkmenistan'daki 1.574 MW'lık Mary -3 Kombine Çevrim Elektrik Santrali kurulum çalışmalarında gaz türbinleri ve...

Çalık'ın Türkmenistan'daki santral çalışmaları ilerliyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'nin Türkmenistan'daki 1.574 MW'lık Mary -3 Kombine Çevrim Elektrik Santrali kurulum çalışmalarında gaz türbinleri ve jeneratörler temeller üzerine alındı. 

Çalık Enerji, Türkmenistan'ın Mary Şehrinde, 2015'in Temmuz ayında başlatılan 1.574 MW toplam kapasiteye sahip, Orta Asya'nın En Büyük Kombine Çevrim Elektrik Santrali olma özelliğini taşıyacak olan projesinde, gaz türbinleri ve jeneratörlerin temeller üzerine alınarak, ilk ateşleme ve senkronizasyon için büyük ilerleme kaydedildiğini açıkladı. 

Açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilerek şunlar kaydedildi: "1.574 MW üretim kapasitesi ile Orta Asya'nın En Büyük Kombine Çevrim Elektrik Santrali olma özelliğini taşıyacak olan projemizde 2017 Ocak ayında başlayan GT-1 ve GT-2 Gaz Türbinleri montajları büyük ölçüde tamamlanmış olup, bu iki ünite adına kritik milestone hedefleri olan ilk ateşleme ve senkronizasyon aktiviteleri için devreye alma çalışmaları hızla devam etmektedir.

Bu çalışmalara paralel olarak 07.07.17 ve 12.07.17 tarihlerinde GT-GTG-3 ve GT-GTG-4 Gaz Turbinleri ve Jeneratörlerinin temel üzerine alınma işlemleri başarı ile gerçekleştirilmiş, HRSG ünitelerinde ilk modül montajı 18.07.17 tarihinde yapılmış, buhar türbini ünitelerinde de alçak basınç ekipmanları ile montaj aktivitelerine start verilmiş bulunmaktadır.

Ayrıca bu güne kadar devam eden saha çalışmalarında kazasız işgücü olarak 3,5 milyon adam saat geride bırakılarak, iş sağlığı ve güvenliği alanında da büyük bir başarıya imza atılmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler