1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık`ın YEDAŞ tecrübesi Aras EDAŞ`a da taşınıyor

Çalık`ın YEDAŞ tecrübesi Aras EDAŞ`a da taşınıyor

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu'nun Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ'deki tecrübesi, Çalık ve Kiler gruplarının beraber devraldığı Aras Elektrik Dağıtım...

Çalık`ın YEDAŞ tecrübesi Aras EDAŞ`a da taşınıyor

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu'nun Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ'deki tecrübesi, Çalık ve Kiler gruplarının beraber devraldığı Aras Elektrik Dağıtım Bölgesi'ne de taşınacak. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım Şirketi için düzenlediği ihaleyi 128.5 milyon dolar teklif vererek kazanan Kiler Grubu ile ortaklık kurduğu Çalık Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş. (ÇEDAŞ), dün (28 Haziran) tarihinde atılan imzalar ile devraldı. Kiler Grubunun Şirketi Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.ile Çalık Grubu Şirketi ÇEDAŞ Elektrik’in ortak olduğu Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. 128.5 milyon doların tamamını ödeyerek bölgedeki çalışmalarına başladı.

Şirketin yeni Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Ülkemizin doğusunun yüz binlerce elektrik abonesine daha nitelikli hizmet verecek olmanın büyük sorumluluğu ve heyecanı ile yola çıkıyoruz” denildi. 2012 yılı verilerine göre 815 bin 168 abonesi olan bölgenin yıllık yaklaşık 2 milyar kWh elektrik tüketimi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çevre bilinci yüksek, toplumsal değerlere saygılı, kurumsal sosyal sorumluluğun gerektirdiği biçimde çalışan, hızlı ve etkin büyüme modeli ile tüm çalışanlarıyla daha fazla değer üretmeye odaklı bir şirket olmayı amaçlıyoruz” denildi.


ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Açıklamada orta vadeli hedef olarak “modernleşme, yeniden yapılanma, çağdaş hizmet anlayışını en üst düzeye taşıma ve dünyada kabul görmüş kalite ve verimliliğinin” belirlendiği belirtilerek şunlar söylendi: “Müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulmasına büyük önem vermeyi amaç edindik. Nitelikli, kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için gerekli tüm uygulamaları hayata geçireceğiz. Teknolojik altyapıyı yenileyerek, Avrupa ile aynı standartlarda hizmet verebilecek standartlara kavuşturacağız. Müşterilerimizle aramızda bir iletişim köprüsü kurarak, müşterilerimizin sorunlarını iletebileceği, sonrasında bizim hemen müdahale edebileceğimiz sistemleri hayata geçirerek, yenilikçi, güvenilir, müşteri memnuniyetine önem veren bir şirket kimliği ortaya koymayı amaçlıyoruz.”

İKİ HOLDİNGİN GÜÇBİRLİĞİ

Doğu Aras EDAŞ’ın ortaklarından Kiler Holding; perakende, inşaat, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, aldığı yeni şirketlerle yurt genelinde uygun birincil ve ikincil enerji kaynaklarının kullanılarak elektrik üretilip-dağıtılacağı alanları tespit edip, gerekli üretim santrallerini kurup, işletmeyi hedefliyor. Bünyesinde 4 enerji şirketi bulunan Kiler Holding’in tüm şirketlerinin toplam enerji üretim kapasitesi 450 milyon KWh’ı buluyor. Yeni projeler gerçekleştirmek üzere çalışmalarına devam eden Holding, 2 yılda 1 milyar KWh üretim potansiyeline ulaşmayı hedefliyor.

Doğu Aras EDAŞ’ın ortaklarından Çalık Holding ise 17 ülkede enerji, telekom, tekstil, inşaat, finans, medya ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

YEDAŞ'IN BİRİKİMİ ARAS'IN HİZMETİNDE

Çalık Grubu bünyesinde bulunan ÇEDAŞ elektrik dağıtımı ve perakende hizmeti sektöründe edinmiş olduğu bilgi ve birikimini yeni ortaklık kurdukları şirkette paylaşacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Hizmet kalitesi ve uygulamaları ile her alanda farkındalık oluşturarak bulunduğu sektöre öncülük eden ÇEDAŞ’ın sürdürülebilir performans yönetimini bir kültür haline getirmesi, Doğu Aras bölgesinde de uygulamaya konulacak. Uluslararası elektrik ticareti ve elektrik dağıtımı gerçekleştirme olan ÇEDAŞ, üretim, dağıtım, ticaret, pazarlama ve tesislerin kurulması gibi sektörün tüm alanlarında faaliyet gösterebilecek geniş bir yatay yapılanmaya sahip olması, sektördeki diğer firmalar arasında farklılıklarıyla da şirketi ön plana çıkarıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler