1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalışanlar zam istiyor, RWE işten çıkarmalar şart diyor

Çalışanlar zam istiyor, RWE işten çıkarmalar şart diyor

Enerji Günlüğü - Almanya'nın ikinci büyük enerji şirketi RWE'de örgütlü Verdi sendikası gelecek 12 ay için yüzde 4,5 ücret artışı talep etti. RWE...

Çalışanlar zam istiyor, RWE işten çıkarmalar şart diyor

Enerji Günlüğü - Almanya'nın ikinci büyük enerji şirketi RWE'de örgütlü Verdi sendikası gelecek 12 ay için yüzde 4,5 ücret artışı talep etti. RWE ise sektörün yaşadığı krizi işaret ederek, işten çıkarmalar kaçınılmaz açıklamasını yaptı.

Almanya enerji sendikası Verdi ülkenin ikinci en büyük enerji şirketi RWE’den bir yıl için yüzde 4.5 oranında ücret zammı talep etti. Ücret görüşmelerinin ilk turunun 16 Aralık’ta başlayacağını belirtenSendika aynı zamanda şirketten 2018 yılı sonuna kadar iş korumasını genişletmesini de isteyecek.

RWE’DEN KRİZDEYİZ AÇIKLAMASI

RWE ise yenilenebilir kaynakların yaygınlaşması nedeniyle birçok kömür ve gaz yakıtlı tesislerin kapanmaya zorlandığı enerji sektöründe bir baş aşağı gidişin olduğuna dikkat çekiyor. RWE sözcüsü, kimsenin zorunlu işten çıkarmaları istemediğini ama şirketin mevcut durumu göz önüne alındığında bunun daha fazla inkar edilemeyecek bir sonuç olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde de benzer sorunlar içerisinde bulunan E.ON kriz nedeniyle iki ayrı şirkete bölündüğünü açıklamıştı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler