1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çan Termik Santrali’nin baca gazı kükürtdioksit içeriği azaltılacak

Çan Termik Santrali’nin baca gazı kükürtdioksit içeriği azaltılacak

18 Mart Çan Termik Santrali’nin çevreye verdiği zararı azaltmak amacıyla baca gazındaki SO2 içeriğini %98,5 verimle azaltacak Kireçtaşı Öğütme Tesisi kurulacak. 

Çan Termik Santrali’nin baca gazı kükürtdioksit içeriği azaltılacak

Enerji Günlüğü - 18 Mart Çan Termik Santrali’nin çevreye verdiği zararı azaltmak amacıyla baca gazındaki SO2 içeriğini %98,5 verimle azaltacak Kireçtaşı Öğütme Tesisi kurulacak. 

EÜAŞ Genel Müdürlüğü, 18 Mart Çan Termik Santrali’nin 2x160 MWe gücündeki 1. ve 2. üniteleri için çevreci bir proje olan ‘Kireçtaşıyla Yaş Yıkama Prosesi İle Çalışan Baca Gazı Desülfürizasyon (BGD) Tesisi’nin Kurulması ve İlgili Santral Kısımlarında Gerekli Her Türlü Modifikasyonların Yapılması İşi’nin yapım işini yapmaya hak kazanan UET - Uran End. Tes. İnş. Ve Tic. A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

Projede kireçtaşı kullanarak yaş yıkama prosesinde ve mevcutta bulunan Akışkan Yataklı Kazan Ünitelerine beslenecek kireçtaşının sağlanması için;  Kazan Üniteleri ve 2 adet BGD Tesisi için Kireçtaşı Öğütme Tesisi yapılması, Santral ile gerekli bağlantıların ve bağlantılar için Santral Ünitelerinin gerekli yerlerinde modifikasyonların yapılması projesi ile çevrenin korunmasına yönelik baca gazı yıkayıcı kule içerisinde kireçtaşı çözeltisi ile ters yönlü ya da eş yönlü temas ettirilerek kükürt dioksitten arındırılması ve baca gazındaki SO2 içeriği %98,5 verimle azaltılarak 200 mg/Nm3 altına düşürülmesi hedefleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler