1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Can: Yavaşça acele etmeliyiz

Can: Yavaşça acele etmeliyiz

Enerji Günlüğü - YEGM Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, YEKDEM’in 2020 sonu itibariyle bitecek olmasının yenilenebilir enerji sektörüne bir hızlanma getireceğini...

Can: Yavaşça acele etmeliyiz

Enerji Günlüğü - YEGM Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, YEKDEM’in 2020 sonu itibariyle bitecek olmasının yenilenebilir enerji sektörüne bir hızlanma getireceğini belirterek, bu konuda yavaşça acele etmemiz gerektiğini söyledi.

6. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK2017) ikinci gün açılış konuşması yapan Yenilenebilir Enerji Genel Merkezi Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, yenilenebilir enerjiye yatırımların artığı büyük bir değişim ve dönüşüm içersinde olduğumuzu vurgulayarak, “YEKDEM 2020 sonu itibariyle bitiyor bunun getirdiği bir hızlanma sektörde olacaktır. 6300 megavat gerçekleşmiş durumda. 2300 MW’lık kısmın bir sebepten dolayı çok fazla ilerlemediğini görüyoruz. Bir 6 bin megavat da sisteme ilave edeceğiz. Latince ifadede olduğu gibi ‘Yavaşça acele etmemiz’ gerekiyor.” dedi. 

YEKDEM 2030’A KADAR KENDİ İÇİNDE DEVAM EDECEK

İçinde bulunduğumuz dönemin hem maliyetler hem de teknik gerekliliklerin hızlıca değiştiği zor bir dönem olduğunu kaydeden Can, “Önümüzdeki dönem için de 2020 sonrası için planlama çalışmalarımız genel müdürlüğümüz içinde devam ediyor. YEKDEM mekanizması kendi içinde de 2030 yılına kadar devam edecektir.” İfadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler