1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Canadian Solar Kolombiya’da depolama tesisi kuracak

Canadian Solar Kolombiya’da depolama tesisi kuracak

Kanadalı güneş enerjisi şirketi Canadian Solar, Kolombiya’da 45 MW'lık bir enerji depolama sistemi kuracak. 

Canadian Solar Kolombiya’da depolama tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Kanadalı güneş enerjisi şirketi Canadian Solar, Kolombiya’da 45 MW'lık bir enerji depolama sistemi kuracak. 

Kanada merkezli güneş enerjisi şirketi Canadian Solar, Latin Amerika ülkesi Kolombiya’nın düzenlediği ilk elektrik depolama ihalesini kazandı. Haziran 2023'e kadar faaliyete geçmesi beklenen 45 MW'lık bir lityum-iyon batarya sisteminden oluşan proje, Kuzey Kolombiya'daki Barranquilla'da yer alacak.

"PROJE ENERJİ DEPOLAMADA DA KÜRESEL VARLIĞIMIZIN KANITI"

Canadian Solar CEO'su Shawn Qu yaptığı açıklamada, Kolombiya'daki ilk depolama ihalesinde bu projeyi kazanmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Bu aynı zamanda ülkedeki ve Latin Amerika bölgesindeki ilk enerji depolama projemiz. Proje, yalnızca güneş enerjisi alanında değil, aynı zamanda enerji depolama işinde de küresel varlığımızın kanıtıdır ve Canadian Solar'ın temiz enerjide pazar lideri konumunu daha da sağlamlaştırmaktadır. Küresel enerji depolama büyüme stratejimizi uygulamaya devam edeceğiz ve dünya çapındaki müşterilerimize daha esnek, güvenilir ve temiz enerji sağlamayı dört gözle bekleyeceğiz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler