1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Çanakkale Ayvacık’ta jeotermal kaynak aranacak

Çanakkale Ayvacık’ta jeotermal kaynak aranacak

Enther Enerji, Çanakkale’de jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla yedi ayrı noktada sondaj çalışması yürütecek.

Çanakkale Ayvacık’ta jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırları içinde yedi adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Enther Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Kocaköy sınırları dahilinde jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki “AR 17/197 Kızılkeçili Jeotermal Ruhsatlı Kuyu Sondajı Projesi” kapsamında 1100 metre ve 1500 metre derinlikte jeotermal kaynak arama amacı ile 7 adet sondaj kuyusu açılacak. Rotary (döner) Sondaj yöntemi ile sığ (1.100 m (± 250 m)) ve derin (1.500 m (± 250 m)) olarak adlandırılan kuyular için kuyu tamamlama programları uygulanacak. 

Sondaj alanları mera, ham toprak arazileri içerisinde bulunuyor. Kuyu testlerinin olumlu sonuçlanması halinde kuyu ağzı vana ile kapatılarak kontrol altına alınacak ve üretim çalışmalarına başlanacak.

Enther Enerji, Çanakkale ilinde 4 adet (Yenice ( Hıdırlar), Kösedere, Kızılkeçili ve Tuzla üretim ruhsatına sahip. Ayrıca Aksaray’da toplam 1 adet üretim ruhsatı ( Karaören ) bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler