1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çanakkale RES sahasına güneş santrali kurulacak

Çanakkale RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerjisa Enerji, Çanakkale’de işletmekte olduğu Çanakkale RES’e yardımcı kaynak olarak 5 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Çanakkale RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Ezine ilçesi sınırları içinde bulunan Çanakkale RES sahasında 5 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Ezine İlçesi sınırları içinde işletilmekte olan 29,90 MW kapasiteli Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) 4,9 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin değeri 43,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

GES YIKILAN DOĞAL GAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALİ YERİNE KURULACAK

Proje kapsamında 63,4 bin metrekarelik alanda kurulacak olan güneş santrali daha önce kurulu olan doğalgaz yakıtlı termik-kombine çevrim santralinin kurulu olduğu alan ve etrafında kurulacak. Santralde 11.132 adet güneş paneli ve 22 adet inverter kullanılacak. Santralde yılda 9.200 MWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Güneş Enerji Santralinden elde edilecek elektrik enerjisi, yıkılan doğal gaz yakıtlı termik- kombine çevrim santraline ait kabloların şalta ulaşması için oluşturulmuş yer altı düzenekleri ile Şalta ulaştırılacak. 

Çanakkale RES yılda ortalama 81,3 kilovatsaat elektrik üretimi ile 27 binden fazla konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üretiyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler