1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çanakkale'de atık lastiklerden elektrik üretilecek

Çanakkale'de atık lastiklerden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Yazgan Enerji, Çanakkale'nin Biga ilçesinde atık lastiklerden elektrik, karbon siyahı, piroliz yağı ve hurda çelik tel üretecek. Yazgan...

Çanakkale'de atık lastiklerden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Yazgan Enerji, Çanakkale'nin Biga ilçesinde atık lastiklerden elektrik, karbon siyahı, piroliz yağı ve hurda çelik tel üretecek.

 

Yazgan Yenilenebilir Enerji ve Endüstriyel Kimya Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti. tarafından Çanakkale İli, Biga İlçesi, Biga Organize Sanayi Bölgesi’nde “Atık Geri Kazanım (Piroliz) ve 2 MW Elektrik Üretim Tesisi Projesi” nin yapılması planlanıyor. 

6.304.300 lira bedelli proje kapsamında kullanılmış atık lastikler piroliz yöntemi ile parçalanıp, karbon siyahı, piroliz yağı, hurda çelik tel ve elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecek. Tesiste elde edilecek çelik tel preslenerek, karbon siyahı paketlenerek satışa sunulacak, oluşacak pirolitik gaz sistemin ısıtılmasında, pirolitik yağ ise elektrik enerjisi eldesinde kullanılacak.

2.268 metrekarelik bir alanda tesis binası hazır olduğu için projenin inşaat aşaması olmayacak. Projenin işletme süresi ise 50 yıl olarak öngörülmekte olup, tesiste 25 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın  Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verdiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler