1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çanakkale’de depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Çanakkale’de depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Daven Enerji, 520 milyon lira yatırımla Çanakkale il sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerjisi santrali kurup işletecek. 

Çanakkale’de depolamalı rüzgar santrali kurulacak 

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 40 MW kurulu gücünde Dağahmetçe Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 40 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.  

Çanakkale ili Bayramiç ilçesi Dağahmetçe ve Alakeçi Köyü ile Ayvacık ilçesi Akçin, Kısacık ve Baharlar Köyleri mevkilerinde Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 40 MW kurulu gücünde Dağahmetçe Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 40 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

520 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 4 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca Lityum İyon bataryaları kullanan batarya enerji depolama sistemi kurulacak.  

Santralde yılda 160 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi 154 kV Ayvacık TM OG Barası’na bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek. Projenin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler