1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çanakkale`de termik yoğunluğuna ekosistem uyarısı

Çanakkale`de termik yoğunluğuna ekosistem uyarısı

Enerji Günlüğü - Çanakkale'nin Karabiga ilçesinde kurulması planlanan Ağan termik santralle birlikte bölgede yoğunlaşan termik santrallere karşı ekosistem...

Çanakkale`de termik yoğunluğuna ekosistem uyarısı

Enerji Günlüğü - Çanakkale'nin Karabiga ilçesinde kurulması planlanan Ağan termik santralle birlikte bölgede yoğunlaşan termik santrallere karşı ekosistem uyarısı yapıldı.

Çanakkale’de aktif faaliyet gösteren İda Dayanışma Derneği bir basın açıklaması yaparak, Biga Yarımadası’nda yoğunlaşan termik santral projeleri tamamlanırsa bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile bölge sakinlerinden Akdeniz foklarının kalıcı olarak hasar alacağı uyarısında bulundu.

Açıklamada, 7 Ocak Perşembe Karabiga Belediyesi encümeninin inşa edilmek istenen Ağan Termik Santrali’ne de imar izni verileceği yönündeki son gelişme hatırlatılarak, 19 bin megawatı aşacak termik santrallerin Biga Yarımadası’nın verimli topraklarını ve havasını zehirleyeceğinin belirtildi.

Ağan Termik Santrali'nin dava süreci devam etmekte olan Cengiz Holding ve Alarko Holding ortak iştirakı Cenal Enerji’nin üstlendiği CENAL Termik Santrali’nin hemen yanına yapılacağı kaydedilerek, başta Çanakkale milletvekilleri ve yerel yönetimlerin sorumlulukları hatırlatıldı.

PARİS İKLİM ZİRVESİ HATIRLATILDI

Açıklamada Paris İklim Zirvesi hatırlatılarak, "Soruyoruz; daha yenilerde Paris’te düzenlenen İklim Konferansında, kirletici ve zehirli emisyonları azaltmak amacı ile kısa orta vadede fosil yakıtlar ile çalışan termik santrallerin azaltılması kararı verilmiş iken, bölgemizde ve ülkemizde kömürlü termik santrallerde ısrarcı olunması nasıl açıklanabilir ?

Tüm Dünya yenilebilir enerji kaynaklarına yönelirken bölgemizde başta rüzgar ve güneş olmak üzere yenilenebilir ve sonsuz kaynaklara yatırım yapılmamasının sebebi nedir ?" ifadeleri kullanıldı.

TERMİKLERİN DÖRTTE BİRİNİ TEK HATTA KURMAK İNSAFSIZLIK

Türkiye’deki kömürlü termik santrallerin toplam kurulu gücünün neredeyse ¼ üne varan kısmının Lapseki, Karabiga, Bandırma hattında kurmayı planlamanın insafsızlık olduğu belirtilen açıklamada, tüm bunların sorumlusunun da şimdiki idare ve siyasi iktidar olduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler