1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çanakkale’deki Ilgardere RES kapasite arttıracak

Çanakkale’deki Ilgardere RES kapasite arttıracak

Or Enerji, 175 milyon TL yatırımla Çanakkale’deki Ilgardere RES’e 3 türbin daha ilave edecek. Böylece santralin kapasitesi 58,8 MW’a çıkarılacak.

Çanakkale’deki Ilgardere RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan Ilgardere Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi ilave türbinlerle 18,8 MW arttırılarak toplam 58,8 MW’a çıkarılacak.

Or Enerji İnş. San. ve Tic. A.Ş., Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde işletmekte olduğu Ilgardere Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasite artışında üçüncü faza geçmeyi planlıyor. 3 türbini ve 10 MW kurulu kapasite ile üretime başlayan şirket, 5 türbin ilavesiyle santralin kapasitesini 30 MW daha arttırma planını açıklamıştı. Santralin 30 MW’lık ikinci faz kapasite artışı henüz izin aşamasında bulunurken, Şirket şimdi de 18,8 MWe ünite gücüne sahip 3 adet türbin ilavesi daha yapmayı planlıyor. 

175 milyon TL değerindeki kapasite artışı projesinin tamamlanması ile santral, 11 adet türbinden oluşacak ve tesis kurulu gücü 58,8 MWe olacak. 

Kapasite artışı ardından santralin elektrik üretimi 241 milyon 600 bin kWh olacak. Bu da 118,143 ton CO2 eşleniği sera gazı salımını önleyecek.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler