1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çanakkale`nin Poyrazı Marsa`yı havalandırdı

Çanakkale`nin Poyrazı Marsa`yı havalandırdı

Enerji Günlüğü - Kanada merkezli Marsa Energy, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Poyraz sahasında 595 milyon metreküp doğalgaz rezervi buldu.Marsa...

Çanakkale`nin Poyrazı Marsa`yı havalandırdı

Enerji Günlüğü - Kanada merkezli Marsa Energy, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Poyraz sahasında 595 milyon metreküp doğalgaz rezervi buldu.

Marsa Energy bir açıklama yaparak, yüzde yüz iştiraki olan MarsaTurkey BV. şirketinin Çanakkele sınırları içerisindeki Gelibolu Yarımadası Ortaköy'de Poyraz sahasında 85,7 milyon dolar değerinde 595 milyon metreküplük doğalgaz keşfetti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, şirket için bu keşfin bir dönüm noktası olduğu ifade edildi. Ortaköy Blok'unda yapılan bu ilk keşfin 21.2 milyar metreküpe çıkabileceği ifade edilerek, Türkiye devletine verilecek olan yüzde on vergi sonrasında keşiften yaklaşık 85,7 milyon dolar gelir elde edileceği belirtildi.

Marsa Energy CEO'su Blair Anderson, Marsa Energy'nin Trakya Bölgesi'nde son 10 yılın en büyük keşiflerinden birini yaptığını belirtti.

Marsa Energy, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde Poyraz N3-1, Poyraz Batı-1 ve Poyraz S4-1 olmak üzere üç sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyuları, 2013 yılı ortasında Marsa tarafından alınan Poyraz 1 ve Poyraz 2 sahalarında 15 kilometrekare alanda üç boyutlu sismik arama çalışması gerçekleştirildi.

2010 yılında kurulan Marsa Energy, Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Akdeniz dolaylarında çalışmalarını yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler