1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çanakkale'ye yapılacak Termik Santral halkın görüşünde

Çanakkale'ye yapılacak Termik Santral halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Taşzemin İnşaat tarafından Çanakkale ilinde yapılması hedeflenen 200 MW'lık Çırpılar Termik Santrali ve kömür sahası ÇED raporu...

Çanakkale'ye yapılacak Termik Santral halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Taşzemin İnşaat tarafından Çanakkale ilinde yapılması hedeflenen 200 MW'lık Çırpılar Termik Santrali ve kömür sahası ÇED raporu on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Taşzemin İnş. Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale İli Yenice İlçesi Çırpılar Köyü yakınlarında gerçekleştirilmesi planlanan Çırpılar Termik Santrali (200MWe/203MWm/570MWt) Kül Depolama Sahası, Kömür İşletme İle Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edildi. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

305.500.000 lira bedelli proje kapsamında Termik santral, Kül Depolama Sahası ile Kömür Ocağı kurulacak. Termik Santral Sahasının yaklaşık 510 m kuzeybatısında Çırpılar Köyü, 740 m Kuzeybatısında Kovancı Köyü, 3200 m doğusunda Boynanlar Köyü yer alırken, 600 m batısından Kovancı’ya giden yol ile 1000 m doğusundan Balıkesir-Çanakkale Yolu geçiyor. 

Termik Santral, 1 adet 580 t/h kapasiteli ana yakıtı yerli linyit olan Dolaşımlı Akışkan Yataklı Kazan (CFB) ünitesini, kurulu gücü 200 MWe olan buhar türbini ve jeneratörü ve diğer ekipmanları kapsıyor.

200 MW lık termik santral tesisi kurulması ile ülke elektrik enerjisi ihtiyacının yaklaşık 1.375.554.136 kWh lik kısmı karşılanacak.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler