1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Capital 500’de enerji “bereket”i

Capital 500’de enerji “bereket”i

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Denizli merkezli Bereket Enerji, Catital 500 listesine 6 şirket ile girdi.Capital Dergisi’nin...

Capital 500’de enerji “bereket”i

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Denizli merkezli Bereket Enerji, Catital 500 listesine 6 şirket ile girdi.

Capital Dergisi’nin Türkiye’nin En Büyük 500 firması sıralamasında Türkiye’nin önde gelen oyuncularından Bereket Enerji Grubu bünyesindeki şirketler de yer aldı. Merkezi Denizli’de bulunan Bereket Enerji Grubu’ndan şirketlerinden 6 ‘sı Capital 500 listesine girdi.

2016 yılı şirket performanslarının ve cirolarının kriter alındığı Capital 500 araştırmasında, Bereket Grubu şirketlerinden Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ 60’ncı, Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ 108’inci, GDZ Enerji Dağıtım AŞ 156’ncı, ADM Elektrik Dağıtım AŞ 241’inci, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ 321’inci ve Çatalağzı Termik Enerji Üretim AŞ 425’inci sırada yer aldılar.

Capital’in geçen yılki araştırmasında da 6 şirketi ilk 500’de yer alan Bereket Enerji Grubu, bu yılki sonuçlara göre, performansını ve cirosunu da arttırdı.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, araştırmanın geneli değerlendirildiğinde, zirvede ağırlığını hissettiren sektörün enerji sektörü olduğunu dikkat çekti. “Türkiye bu sektördeki yatırımları ile daha da güçlenecek” diyen Saldanlı, ülkelerin gelişmişliklerinin artık enerji üretimi ve elektrik tüketimiyle ölçüldüğünü vurguladı.

Türkiye’nin enerji sektöründe büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Saldanlı şöyle konuştu:

“Türkiye’nin geçmiş yıllarda dünyada adı bile geçmezken, son 15 yıldaki yatırımların sonucu bugün 80 bin MW’lık (Megawatt) kurulu gücüyle 13’üncü sıraya yükseldi. Unutmayalım ki, enerji üretimi ve ve güvenliği bir ülkenin hem bağımsızlığında hem de ekonomik hayatında hayati önem taşıyan bir konudur. Türkiye işte bu yüzden enerjide bir başarı hikayesi yazmıştır. Bereket Enerji Grubu olarak bu duyarlılıklarla yolumuza devam ediyoruz. Her çabamız Türkiye’nin geleceği, her yatırımımızda Türk insanının mutluluğu içindir.” 

Önceki ve Sonraki Haberler