1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cari açıkta enerji ve altın etkisi

Cari açıkta enerji ve altın etkisi

Enerji Günlüğü – Aralık ayında cari açık enerji ve altındaki yükselişin de etkisiyle artarak 8,32 milyar dolar olarak gerçekleşti.Merkez Bankası’nın...

Cari açıkta enerji ve altın etkisi

Enerji Günlüğü – Aralık ayında cari açık enerji ve altındaki yükselişin de etkisiyle artarak 8,32 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası’nın açıkladığı 2013 Aralık ayına dair ödemeler dengesi verilerine göre, Aralık ayında cari açık 8,32 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Aralık'ta cari açık böylelikle Mart 2011'de gördüğü 9,45 milyar dolardan bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Cari açık 2013'ün tamamında ise 65 milyar dolar ile Orta Vadeli Program hedeflerinin üzerinde gerçekleşti.

Merkez Bankası, cari açığın bir önceki yıla göre artmasında, dış ticaret ve gelir dengesindeki yükselişin etkili olduğunu belirtti. Son 20 yılın en yüksek seviyesini gören cari açığa etki eden faktörlerin başında altın ve enerji fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor. Bunun yanı sıra aralık ayında yükselen iç talebe bağlı ithalat artışının da etkili olduğu gözleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler