1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çatak-Deliktaş HES için ÇED Olumlu kararı

Çatak-Deliktaş HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - SKY Enerji’nin Van’da yapmayı planladığı Çatak-Deliktaş Regülatörü ve HES projesine ÇED Olumlu kararı verildi.Çevresel Etki...

Çatak-Deliktaş HES için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - SKY Enerji’nin Van’da yapmayı planladığı Çatak-Deliktaş Regülatörü ve HES projesine ÇED Olumlu kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Van ili Çatak ilçesi Çatak Çayı üzerinde mevkiindeki SKY Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Çatak - Deliktaş Regülatörü, HES, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali (Kurulu Gücü 51,030 MWm/49,500 MWe) projesi ile ilgili Bakanlık tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği belirtildi.

Kararın Van Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de VAN Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

ÇATAK-DELİKTAŞ HES İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler