1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çatak Elektrik, Nevşehir’de depolamalı GES kuracak

Çatak Elektrik, Nevşehir’de depolamalı GES kuracak

Çatak Elektrik, 765 milyon TL yatırımla Nevşehir’de 75 MW kurulu gücünde Suvermez Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek. 

Çatak Elektrik, Nevşehir’de depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Nevşehir’in turistik Derinkuyu ilçesi sınırları içinde 75 MW kurulu gücünde Suvermez Güneş Enerji Santrali (GES) ve 100 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Yıldızlar Grup şirketlerinden Çatak Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Nevşehir İli, Derinkuyu İlçesi, Suvermez Köyü’nde toplam 1.115.332 m²’lik alanda 75 MW kurulu gücünde Suvermez Güneş Enerji Santrali (GES) ve 75 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 765 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında kurulacak tesiste her biri 550 Wp güce sahip 136 bin 364 adet güneş modülü ile yine her biri 5.000 kW güce sahip 15 adet evirici kullanılacak. Yine, lityum iyon bataryaları kullanılan her biri 4,608 MWh nominal enerji kapasitesine sahip 17 adet depolama konteynerleri yer alacak.

Tesisin, yıllık yaklaşık 150 milyon kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacağı öngörülüyor. GES tesisinde üretilecek elektrik enerjisi, Aksaray-Derinkuyu EİH, 154 kV üzerinden şebekeye aktarılacak. Şebekeye verilemediği durumlarda 75 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisinde depolanacak.

Şirket, Nevşehir’in bir diğer turistik ilçesi Ürgüp’te de 100 MW kurulu gücünde Boyalı Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES)  kurma planı bulunuyor.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler