1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çatalağzı ihalesi ÖYK onayına sunuldu

Çatalağzı ihalesi ÖYK onayına sunuldu

Enerji Günlüğü - Çatalağzı Termik Santrali özelleştirme ihalesinde en iyi teklifi veren ilk üç firmaya, EPDK onayı çıktı. İhale sonucu, Özelleştirme...

Çatalağzı ihalesi ÖYK onayına sunuldu

Enerji Günlüğü - Çatalağzı Termik Santrali özelleştirme ihalesinde en iyi teklifi veren ilk üç firmaya, EPDK onayı çıktı. İhale sonucu, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) onayına sunuldu.

En yüksek teklifi Zonguldak'taki redovans yoluyla kömür üreten özel sektör maden şirketlerini temsilen katılan Demir Madencilik'in verdiği Çatalağzı Termik Santralı özelleştirme ihalesinde yeni bir aşamaya gelindi. İhaleye en yüksek teklifi sunan ilk üç firma konumundaki Demir Madencilik, Elsan Elektrik ve Alsim Alarko firmalarına EPDK’dan da gerekli onay çıktı.

İhale sonucu ÖYK'nın onayına sunuldu. ÖYK onayının alınmasından sonra ihalede ilk sırada yer alan Demir Madencilik firması devir sözleşmesi imzalamaya çağrılacak. Firmaya bunun için ilk etapta 1 aylık süre verilmesi bekleniyor. Uygun görülmesi halinde, firmanın bu süreyi uzatma talebi kabul edilebilecek.

Demir Madencilik'in kendisine tanınan süre içinde devir sözleşmesini imzalamaması ya da ihaleden cayması halinde ikinci en yüksek teklif sahibi, onun da imzalamaması halinde üçüncü sıradaki firma devir sözleşmesi imzalamaya davet edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler