1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çatalağzı Santrali Bereket Enerji`nin

Çatalağzı Santrali Bereket Enerji`nin

Enerji Günlüğü - (ÖZEL HABER) Çatalağzı Termik Santrali'ni, özelleştirme ihalesinde ikinci en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Grubu devralıyor.Zonguldak'taki...

Çatalağzı Santrali Bereket Enerji`nin

Enerji Günlüğü - (ÖZEL HABER) Çatalağzı Termik Santrali'ni, özelleştirme ihalesinde ikinci en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Grubu devralıyor.

Zonguldak'taki Çatalağzı Termik Santrali özelleştirme ihalesinde yeni bir aşamaya geldi. Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgiye göre, ihalede en yüksek teklifi veren Zonguldaklı maden işletmecisi Demir Madencilik, istenen ek teminatı süresi içinde yatırmadı. Bunun yerine, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) bir dilekçe yazarak, Meclis'ten geçecek Torba Yasa'nın beklenmesi için ek süre talebinde bulundu.

EK SÜRE TALEBİNE RET

ÖİB Başkanlığı bu dilekçeye herhangi bir yazılı cevap vermedi. Ancak Demir Madencilik'in 10 milyon dolarlık teminatını gelir kaydetti. Demir Madencilik, bu durumu, bankaların teminat mektubunu nakde çevirmesiyle öğrendi.

İKİNCİ SIRADAKİ ELSAN'A DAVET GİTTİ

Bu arada ÖİB, Demir Madencilik'in teminatını gelir kaydederken, ÇATES ihalesinde ikinci en yüksek teklifi sunan Bereket Enerji Grubu'nun şirketi Elsan Elektrik'i ek teminatı yatırıp ihale konusu varlıkları devralmak üzere sözleşme yapmaya davet etti.

SALDANLI DOĞRULADI: GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kendilerini teminat yatırıp sözleşme yapmaya davet ettiğini doğruladı. Saldanlı, bu davete icabet edip etmeyecekleri sorusuna "Gereğini yapacağız" diye cevap verdi.

YATAĞAN'I DA DEVRALMAYA HAZIRLANIYOR

Bereket Enerji Grubu, ÇATES için yapılan yarıştan son anda çekildikten sonra, Yatağan Termik Santrali ihalesini kazanmıştı. Bereket Enerji Grubu şimdi bir yandan Yatağan'ın devrini alma hazırlıkları yürütürken, bir yandan da ÇATES için çalışmalara başladı.

Mehmet KARA


VE ZONGULDAK ÇATALAĞZI SANTRALİ'Nİ KAYBETTİ!


ZONGULDAKLI RODEVANSÇI KÖMÜR ÜRETİCİLERİ ÜRETİMİ DURDURDU

Önceki ve Sonraki Haberler