1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çatalağzı Termik'in atık ısısı denizaltından uzaklaştırılacak

Çatalağzı Termik'in atık ısısı denizaltından uzaklaştırılacak

Enerji Günlüğü – Çatalağzı Termik Santrali’nin enerji üretimi sırasında açığa çıkan atık ısının, temassız açık devre deniz suyu soğutma...

Çatalağzı Termik'in atık ısısı denizaltından uzaklaştırılacak

Enerji Günlüğü – Çatalağzı Termik Santrali’nin enerji üretimi sırasında açığa çıkan atık ısının, temassız açık devre deniz suyu soğutma sistemi ile uzaklaştırılması planlanıyor.

ÇATES Elektrik Üretim AŞ tarafından, Zonguldak ili, Çatalağzı mevkiinde yer alan hali hazırda çalışan Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) ve kurulması planlanan ilave ek ünitenin (660 MWe/1775 MWt kurulu gücünde) soğutma suyu deşarj sisteminin deniz altı boru hatları vasıtası ile yapılacak bir derin deniz deşarj sistemine dönüştürülmesi planlanıyor.

9.000.000 TL bedelli proje kapsamında Çatalağzı Termik Santrali’nin enerji üretimi sırasında açığa çıkan sıcaklığı artmış atık su, deşarj boruları ve difüzörler vasıtası ile uygun bir şekilde alıcı ortam su kalitesi standartlarını bozmadan denize deşarj edilecek.

Santralin şu anki mevcut kapasitesi ile ihtiyaç duyduğu soğutma suyu 40.000 m3/saat iken planlanan kapasite artışı ile bu ihtiyaç 110.000 m3/saat (30,56 m3/s) olacak. Bahsigeçen soğutma suyu santral bünyesinde kullanıldıktan sonra maksimum 11°C sıcaklık artışı ile denize deşarj edilecek.

Proje ile ilgili ÇED Süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler