1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çatı güneş panelleri 6 yılda masrafını karşılıyor

Çatı güneş panelleri 6 yılda masrafını karşılıyor

Ev tipi bir batarya ile birleştirilmiş çatı üstü güneş panellerinin maliyetlerinin düşeceği ve ilk yatırımın geri ödemesinin dokuz yıldan yedi yıla ineceği öngörülüyor.

Çatı güneş panelleri 6 yılda masrafını karşılıyor

Enerji Günlüğü - Çatı üstü güneş panellerinin altı yılda kendini amorti ettiği ve 19 yıllık ücretsiz bir kullanım ömrü bıraktığı kaydedildi.

Enerji ve İklim İstihbarat Birimi (ECIU) tarafından hazırlanan yeni bir analize göre, tüm dünya daha yüksek ve değişken enerji fiyatlarından etkilenirken, güneş enerjisinin, özellikle de çatı tipi güneş enerjisinin, daha hızlı inşa edilmesi ve kullanılması, genel enerji talebini azaltan ev yalıtımının yanı sıra gaza olan talebi azaltmak için en hızlı çözümlerden birini sunuyor.

Almanya ve Birleşik Krallık örnek alınarak Avrupa'daki enerji fiyat şoku ve düşük karbonlu geçiş üzerine yapılan Analiz, çatı üstü güneş panellerinin altı yılda kendini amorti ettiğini ve üretilen elektriğin esasen ücretsiz olduğu 19 yıllık bir kullanım ömrü bıraktığını ortaya koyuyor.

BATARYALI ÇATI GES’LERİN GERİ ÖDEMESİ 7 YILA İNECEK

Rapor ayrıca, ev tipi bir batarya ile birleştirilmiş çatı üstü güneş panellerinin maliyetlerinin düşeceğini ve ilk yatırımın geri ödemesinin dokuz yıldan yedi yıla ineceğini ortaya koyuyor. Bu bataryalar faturaları azaltıyor ve bazı elektrikli arabalarda olduğu gibi elektrik kesintileri sırasında bile hanelere elektrik sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler