1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Catoni Denizcilik Erbil`de ofis açtı

Catoni Denizcilik Erbil`de ofis açtı

Enerji Günlüğü - Taşımacılık ve lojistik şirketi Catoni Deniz İşleri AŞ, bölgede enerji lojistiği pazarında daha etkin olmak amacıyla, Kuzey Irak'taki...

Catoni Denizcilik Erbil`de ofis açtı

Enerji Günlüğü - Taşımacılık ve lojistik şirketi Catoni Deniz İşleri AŞ, bölgede enerji lojistiği pazarında daha etkin olmak amacıyla, Kuzey Irak'taki Erbil şehrinde ofis açtı. 

Taşımacılık ve lojistik sektörünün önde gelen kuruluşlarından Catoni Deniz İşleri AŞ'den yapılan açıklamada, Şirket'in enerji lojistiği alanındaki tecrübesiyle müşterilerine daha etkin hizmetler sunabilmek amacıyla Kuzey Irak’ta (Erbil’de) ofis açtığı belirtildi. Catoni CEO’su Serdar Ayırtman, Türkiye dışında Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Azerbaycan ofisleriyle müşterilerine hizmet veren Catoni’nin Kuzey Irak’taki varlığının, enerji lojistiği alanındaki faaliyetlerine önümüzdeki dönemlerde hız verme hedefinin bir parçası olduğunu belirtti.

ENERJİ LOJİSTİĞİ ÖNEM KAZANDI

Bölgenin ve Türkiye’nin Irak ile olan ticaret hacminin artma potansiyeline paralel yeni adımlar attıklarını belirten Ayırtman, şunları söyledi:

"Kuzey Irak’taki ofisimizi özellikle bölgedeki enerji taşımacılığına yönelik olarak kurduk. Bu ofisimizle Türk limanlarından bölgeye giden yükleri elleçlemeyi ve ayrıca tüketimin arttığı iç piyasadaki lojistiği sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye bölgenin en büyük enerji tüketicisi; ve her gelişmekte olan ülke gibi ciddi enerji bağımlılığı bulunmakta. Büyük enerji projelerine verilen önemi gözlemliyoruz. Bu alandaki ciddi tecrübemizi de göz önüne aldığımızda, enerji lojistiği sektörünün bizim için daha da önemli hale geldiğini söyleyebiliriz."

ERBİL'DE BİR ÜS OLUŞTURMAK

Halen, petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili lojistik hizmetler sunduklarını hatırlatan Ayırtman, "Amacımız, Türkiye’nin potansiyelini değerlendirecek enerji projelerine lojistik yönden yardımcı olmak. Böylece Türkiye’nin kendi kaynaklarını bulmasına destek vermek" dedi. Ayırtman şöyle devam etti:

"Türkiye coğrafi konumu itibari ile çok büyük avantaja sahip. Dolayısıyla, enerji lojistiği alanında da bir üs olabileceğini düşünüyoruz. Catoni olarak ise lojistik sektöründeki yerimiz, başta hidrokarbon olmak üzere bütün enerji kaynakları ile ilintili olarak yapılan inşaat çalışmaları için ihtiyaç duyulan lojistik hizmetleri sunmak. Bu çerçevede, Türkiye ve Avrupa’dan Irak’a yönelik nakliyeler için bir merkez oluşturmak ve Irak pazarında daha etkili olabilmek amacıyla yeni ofisimizi Erbil’de açtık."

167 YILLIK TECRÜBE

1846 yılında kurulan Catoni Deniz İşleri AŞ, taşımacılık ve lojistik alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Türkiye’de İzmir, Mersin ve İskenderun ofisleriyle, aynı zamanda Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Irak’ta da kendi ofisleriyle müşterilerine hizmet veren Catoni Deniz İşleri AŞ’nin en önemli özelliklerinden biri, hizmet çeşitliliği. Dünya çapında önde gelen iki büyük armatörü konteyner pazarında temsil eden Catoni, ayrıca Ro-Ro gemilerinin de acenteliğini yapıyor. Enerji lojistiği alanında derin bir tecrübeye sahip olan firma bu alandaki faaliyetlerine 2013 yılında hız vermeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler