1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çayaltı HES Projesi için ÇED süreci başladı

Çayaltı HES Projesi için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Reis Rs Enerji Elektrik tarafından Zonguldak ilinde kurulması hedeflenen Çayaltı Hidroelektrik Enerjisi Santralı (HES) Projesi için ÇED...

Çayaltı HES Projesi için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Reis Rs Enerji Elektrik tarafından Zonguldak ilinde kurulması hedeflenen Çayaltı Hidroelektrik Enerjisi Santralı (HES) Projesi için ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetleme Genel Müdürlüğü, Reis Rs Enerji Elektrik’in Zonguldak İli, Devrek ilçesi sınırlarında Devrek Çayı üzerinde enerji üretimi amaçlı tesis edilmesi ve işletilmesi planlanan “Çayaltı HES (Çayaltı 1 Regülatörü ve HES, Çayaltı 2 Regülatörü ve HES) (11.761 MWm/11.294 MWe)” projesi için sunulan ÇED başvurusunu inceleyerek, uygun buldu.

PROJE’NİN YATIRIM MALİYETİ 54 MİLYON TL

Proje’nin ÇED başvurusuna göre, yaklaşık yatırım maliyeti 54 030 880 TL olacak.

Proje iki aşamalı olup; Çayaltı-1 Regülatörü ve HES; Zonguldak İli, Devrek İlçesinin 2 km mansabında Devrek Çayı üzerinde 64.50 m talveg kotunda yer alıyor. Çayaltı 2 Regülatörü ve HES ise yine Devrek Çayı üzerinde 53.50 m talveg kotunda, ilk tesisin yaklaşık 4,5 km akış aşağısında yer alıyor.

Çayaltı II Regülatörü ve HES sahasında inşaat çalışmalarına başlanmış olup, derivasyon işleri tamamlanmış yaklaşık 3000 m olan kuyruksuyu taramasının yaklaşık 1500 m’lik kısmı tamamlandı.

Çalyaltı I Regülatörü ve HES sahasında ise henüz inşaat çalışmaları başlamadığı belirleniyor.

Ayrıca; ÇED Gerekli Değildir Belgesi alınan proje sahasındaki yapılardan Çayaltı-II Regülatörü ve HES proje sahası bulunduğu konumdan yaklaşık 700 m kadar taşındı. Çayaltı 1 Regülatörü ve HES sahasında ise herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler