1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çayaşan HES halkın görüşüne açıldı

Çayaşan HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü -  Van Elektrik'in Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde kuracağı 24,24 MW'lık Çayaşan HES halkın görüşüne açıldı.Çevresel Etki...

Çayaşan HES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü -  Van Elektrik'in Erzurum'da Tortum Çayı üzerinde kuracağı 24,24 MW'lık Çayaşan HES halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Van Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Erzurum İli, Tortum ve Uzundere İlçeleri, Tortum Çayı üzerinde kurulması planlanan "Çayaşan Regülatörü ve HES (Kurulu Gücü 24,98 MWm/ 24,24 MWe) Kırma-Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları” projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığını duyurdu.

HALK TOPLANTISI 7 NİSAN'DA 

Açıklamaya göre, projeye  ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla  07/04/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. 

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ERZURUM Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. 

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ERZURUM Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

ERZURUM'DA 24.24 MW'LIK ÇAYAŞAN HES KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler