1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çayeli Bakır İşletmelerinden sürdürülebilir madencilik adımı

Çayeli Bakır İşletmelerinden sürdürülebilir madencilik adımı

Enerji Günlüğü - Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), ulusal ve uluslararası düzeydeki örgütlü çalışmalarıyla iş dünyasında Sürdürülebilir Kalkınma...

Çayeli Bakır İşletmelerinden sürdürülebilir madencilik adımı

Enerji Günlüğü - Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), ulusal ve uluslararası düzeydeki örgütlü çalışmalarıyla iş dünyasında Sürdürülebilir Kalkınma yaklaşımının öncülüğünü yapan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'ne (SKD) üye oldu.

Uluslararası sürdürülebilir madencilik ilkelerini benimseyen örnek bir kurum olan Çayeli Bakır İşletmeleri, sosyal ve çevresel faydaları artırmaya yönelik, sürdürülebilirliği merkeze koyan iş prensiplerini geliştirmek için İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'ne (SKD) üye oldu.

ÇBİ, işletme sürecinde ve daha sonrasında yerel topluluklara sürdürülebilir faydalar yaratmak konusunda belirlediği hedeflerini dernek üyeliği ile pekiştiriyor.

Üyelik kapsamında SKD’nin uluslararası yürüttüğü projelerde yer almayı ve Türkiye’de sürdürülebilir madenciliğin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ÇBİ, uluslararası standartlardaki çalışmalarını daha geniş bir platformla paylaşmayı hedefliyor.

Çayeli Bakır İşletmeleri’nin sürdürülebilir madencilik anlayışı ile çalıştığını belirten Genel Müdür Iain Anderson “Halihazırda benimsemiş olduğumuz çevresel ve ekonomik sürdürülebilir uygulamalarımızı SKD üyeliği ile birlikte daha da geliştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kanada Madenciler Birliği’nin (Mining Association of Canada-MAC) yürüttüğü Sürdürülebilir Madenciliğe Doğru Girişimi’nin de (Towards Sustainable Mining Initiative) bir üyesi olan ÇBİ, emniyet, güvenlik, çevre ve toplumla ilişkiler konularında en yüksek standartlarda çalışmayı hedefliyor. 2012 yılında MAC’in en yüksek başarı seviyesi AAA ile ödüllendirdiği ÇBİ, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC) performans standartları, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeleri (UN Global Compact) ve Türkiye Etik ve İtibar Derneği (TEİD) ilkelerine olan bağlılığı ile de sektörde güçlü bir konumda yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler