1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çayırhan kömür sahası Kolin-Kalyon-Çelikler'in

Çayırhan kömür sahası Kolin-Kalyon-Çelikler'in

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) Çayırhan kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesini Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler...

Çayırhan kömür sahası Kolin-Kalyon-Çelikler'in

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) Çayırhan kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesini Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu kazandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) Çayırhan'da bulunan enerji üretim ve kömür rezerv alanlarının özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün tamamlandı. ÖİB Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır'ın komisyon başkanlığındaki ihaleye, Fina Enerji Holding AŞ, IC İçtaş Enerji Yatırım Holding AŞ, Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu ve Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ katıldı. 

Kapalı zarflardan megavatsaat (MWh) başına en düşük teklif 64 dolar çıktı. Kapalı zarfla yapılan ikinci elemesiz teklif turunun ardından açık eksiltmeye geçildi. Açık eksiltme başlangıç fiyatı 63,9 dolar olarak belirlenirken eksiltme aralığı da 50 dolar/cent olarak belirlendi. Açık eksiltmenin ilk turunda Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ ihaleden çekildi. 

İkinci turda ise Fina Enerji Holding AŞ megavatsaat başına 61,40 dolar teklif verdi. Bunun ardından IC İçtaş Enerji Yatırım Holding AŞ de çekildi. İhaledeki en düşük teklif ise MWh başına 60.4 dolarla üçüncü turda Kolin-Kalyon Enerji-Çelikler Ortak Girişim Grubu’ndan geldi. 

İhalede varılan sonuç Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylanırsa, en düşük teklif sahibi konsorsiyumla işletme hakkı devir sözleşmesi imzalanacak ve saha alıcıya devredilecek. Sahadaki kömürle çalıştırılmak üzere kurulacak santrale anlaşmadaki birim fiyat üzerinden 15 yıllık alım garantisi uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler