1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çayırhan'daki kömür santrali ihalesi ötelendi

Çayırhan'daki kömür santrali ihalesi ötelendi

Enerji Günlüğü - Çayırhan kömür alanları ve santrali özelleştirmesinde ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 19 Aralık olarak değiştirildi. Başbakanlık...

Çayırhan'daki kömür santrali ihalesi ötelendi

Enerji Günlüğü - Çayırhan kömür alanları ve santrali özelleştirmesinde ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 19 Aralık olarak değiştirildi. 

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Çayırhan mevkinde bulunan EÜAŞ’a ait Kömür Rezerv Alanı ve Enerji Üretim Alanının özelleştirilmesi ilanında ikinci kez değişikliğe gitti. 

Buna göre, EÜAŞ’a ait, Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanı; Kömür Rezerv Alanı’ndaki kömür rezervine dayalı olarak çalışacak elektrik üretim santralinin, Enerji Üretim Alanı’nda kurulması ve bu santralde üretilecek elektrik enerjisi, ihalede belirlenecek elektrik enerjisi birim satış fiyatı üzerinden Elektrik Satış Anlaşması (ESA)’nın imzalanarak EÜAŞ’a satılması için, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilmesi için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 19/12/2016 günü saat 17:00 olarak değiştirildi.

İlk olarak tarih 15 Aralık olarak açıklanmış, ardından 21 Kasım olarak değiştirilmişti. 

ÇAYIRHAN KÖMÜR SANTRALİ ÖZELLEŞTİRMESİNDE TEKLİFLER ÖNE ALINDI

EÜAŞ'IN ÇAYIRHAN KÖMÜR ALANLARI VE SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler