1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CDP İklim Değişikliği ve Su Programları 2019 Türkiye liderleri açıklandı

CDP İklim Değişikliği ve Su Programları 2019 Türkiye liderleri açıklandı

CDP İklim Değişikliği & Su Programı 2019 Türkiye liderleri Eti Soda, Arçelik, Aselsan, Brisa, Migros, Tekfen Holding ve Yapı Kredi Bankası olarak açıklandı.

CDP İklim Değişikliği ve Su Programları 2019 Türkiye liderleri açıklandı

Enerji Günlüğü - CDP İklim Değişikliği & Su Programı 2019 Türkiye liderleri Eti Soda, Arçelik, Aselsan, Brisa, Migros, Tekfen Holding ve Yapı Kredi Bankası olarak açıklandı.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Garanti Bankası’nın ana sponsorluğu ve Deloitte Türkiye’nin rapor sponsorluğunda yürütülen, dünyanın en büyük şirketlerinden, uluslararası kurumsal yatırımcılar adına, çevresel verilerini açıklamalarını talep eden CDP’nin (Carbon Disclosure Project) 2019 yılı Türkiye sonuçları açıklandı. 

Online olarak gerçekleştirilen CDP Türkiye İklim Değişikliği 10. Yıl Konferansı’nda paylaşılan sonuçlara göre, CDP Türkiye liderleri şu şekilde:

- Bu sene CDP Su Programı kapsamında tüm dünyada “A” notunu alan 72 küresel lider arasına girmeyi başaran Türkiye lideri Eti Soda oldu. Ardından A derecelendirme notuna en yakın not olan “A-“ notunu alarak Türkiye liderleri olmayı başaran şirketler alfabetik sıraya göre şöyle sıralandı:

- CDP Türkiye 2019 İklim lideri Arçelik 

- CDP Türkiye 2019 İklim lideri Aselsan

- CDP Türkiye 2019 İklim lideri Brisa. Brisa aynı zamanda tüm dünyada ilk kez hesaplanan CDP’nin bu sene başlattığı yeni bir değerlendirme kategorisi olan tedarikçi iletişimi derecelendirmesi ödülüne de layık görüldü. Hem de en yüksek not olan “A” notunu alarak.

- CDP Türkiye 2019 İklim lideri Migros

- CDP Türkiye 2019 İklim lideri Tekfen Holding. Tekfen Holding bu sene iki kategoride birden Türkiye liderleri arasında yer aldı. Tekfen Holding aynı zamanda CDP Türkiye 2019 Su lideri.

- CDP Türkiye 2019 Su lideri Yapı Kredi Bankası.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler