1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cebelitarık, elektriğinin yüzde 15'ini dalgalardan sağlayacak

Cebelitarık, elektriğinin yüzde 15'ini dalgalardan sağlayacak

İngiltere'nin Avrupa kıtasındaki tek sömürgesi olan İber Yarımadası'nda bulunan Cebelitarık, yakında elektriğinin yüzde 15'ini dalgadan elde edecek.

Cebelitarık, elektriğinin yüzde 15'ini dalgalardan sağlayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin Avrupa kıtasındaki tek sömürgesi olan İber Yarımadası'nda bulunan Cebelitarık, yakında elektriğinin yüzde 15'ini dalga enerjisinden sağlayacak.

Dünya Okyanus Günü olan bugün Atlantik Okyanus'unun hareketinden elektrik üretimi ile ilgili güzel bir haber geldi. Akdeniz' in girişinde, İber Yarımadası' nın güney ucunda yer alan Britanya Denizaşırı toprağı Cebelitarık, kuracağı 5 MW'lık yeni dalga enerjisi santrali ile elektriğinin yüzde 15'ini karşılayacak. 

İsrail enerji şirketi Eco Wave Power (EWP) ile ortak kurulacak santral için 2014 yılında bir anlaşma imzalandı. EWP dalga santrali üzerinde 2011 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor. 

SANTRALİN BİR KISMI TAMAMLANDI

Santralin tamamlanmış olan kısmı geçen hafta resmi olarak açılarak üretime başladı. Şimdilik santral 100 kilovat enerji sağlayabiliyor. Santral, EWP'nin ilk şebeke bağlantılı dalga santrali ve Avrupa'nın tek dalga santrali olma özelliğini taşıyor.