1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çeçen: 194 Ar-Ge projesine katkı sağladık

Çeçen: 194 Ar-Ge projesine katkı sağladık

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, son altı yılda  elektrik dağıtım sektöründe 194 Ar-Ge projesinin hayata geçirilmesine katkı sağladıklarını söyledi. 

Çeçen: 194 Ar-Ge projesine katkı sağladık

Enerji Günlüğü - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, son altı yılda  elektrik dağıtım sektöründe 194 Ar-Ge projesinin hayata geçirilmesine katkı sağladıklarını söyledi. 

 Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, ELDER olarak 2014-2020 döneminde, EPDK desteği ile sektörde gerçekleştirilen araştırma geliştirme faaliyetlerine ciddi destekler sağladıklarını anlattı. Çeçen "194 Ar-Ge projesinin hayata geçirilmesine önemli katkılar sağladık. Öte yandan, 2023 Türkiye Akıllı Şebekeler Projesi ile geleceğin elektrik dağıtım sektörünün bugünden şekillendirilmesine çalıştık" dedi.

IEEE KONFERANSINA DESTEK

Dünyanın en büyük enerji topluluğu IEEE tarafından 2021 Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek “Üretim, İletim ve Dağıtım” Konferansına ELDER’in “Destekçi” sıfatıyla katkı sağladığını kaydeden Çeçen "IEEE bu konferansı ilk kez Avrupa kıtasında düzenleyecek” ifadesini kullandı.

STK’LAR SEKTÖRÜN SESİNİ GÜÇLENDİRİYOR

ELDER’in yanı sıra enerji sektörünün farklı faaliyet alanlarında EÜD, GAZBİR, TÜREB, GÜNDER ve ENVER gibi birçok STK’nın sektörün çatı örgütleri olarak faaliyet gösterdiğini belirten Çeçen, STK’ların üyeleri arasında eşgüdüm sağlayarak sektörün sesini güçlendirdiğinin altını çizdi. Çeçen, “STK’lar üstlendikleri merkezi rol ile sektör paydaşlarının sinerjilerini artırıyorlar.Yatırım ortamının gelişimine katkılarıyla ülkemizin büyüme, kalkınma ve etkinlik hedeflerine katkıda bulunuyorlar. Hatta Ar-Ge projeleri ve start-up’ları destekleyerek geleceğin enerji sektörünün tasarımında rol alıyorlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler