1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çeçen: Elektrikte Ar-Ge’ye 203 milyon lira yatırım yapacağız

Çeçen: Elektrikte Ar-Ge’ye 203 milyon lira yatırım yapacağız

Enerji Günlüğü - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, elektrik sektörü olarak 2016 - 2020 döneminde Ar-Ge’ye 203 milyon lira yatırım yapacaklarını...

Çeçen: Elektrikte Ar-Ge’ye 203 milyon lira yatırım yapacağız

Enerji Günlüğü - ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, elektrik sektörü olarak 2016 - 2020 döneminde Ar-Ge’ye 203 milyon lira yatırım yapacaklarını belirterek, iki yılda bunun yarısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara’da gerçekleştirilen ‘3. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı’nda konuşan  Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, “2016 – 2020 yıllarını kapsayan 3. tarife döneminde elektrik dağıtım sektörü olarak 20 Milyar TL’ ye yakın yatırım yapmaktayız. Bunun 203 Milyon TL’ sini Ar-Ge yatırımları oluşturmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada iki yılda bu yatırımların yüzde 50’sini gerçekleştirdiğimizi söylemek isterim.” dedi.

AB HİBELİ 2 PROJE YÜRÜTÜYORUZ

ELDER olarak Ufuk 2020 kapsamında Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmış olan iki proje yürüttüklerini belirten Çeçen, “Bu yıl sonunda tamamlanacak olan Smarter EMC2 projesi ile mevcut elektrik şebekesine yenilenebilir enerji kaynaklarını teknolojiyi kullanarak entegre ederken, 2019’da tamamlanacak olan PeakApp projesi ile tüketicilerin mobil uygulama üzerinden elektrik tüketimlerini takip etmelerine imkan vererek enerji tasarrufuna teşvik etmiş olacağız. Peakapp ile kullanıcılarımız telefonlarından elektrik tüketim değerlerini görüp diğer tüketiciler ile kıyaslayabilirken tasarruf fırsatlarını da görebilecekler. Diğer taraftan anlık kişiselleştirilmiş enerji verimliliği püf noktaları ve teklifler yollayan uygulama tasarrufu oyunu ile kullanıcılara eğlenerek öğrenme imkânı sunulacak. ELDER olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörümüzde hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırma yönünde şirketlerimiz arasında sinerji sağlamaya; toplumumuza, ülkemize sunduğumuz toplumsal, milli ve ekonomik faydayı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler