1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ÇEDAŞ dağıtım bölgesinde bayram yoğunluğu

ÇEDAŞ dağıtım bölgesinde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı tatili olan 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Sivas, Tokat ve Yozgat’taki toplam elektrik tüketiminde geçen yılın aynı tarihlerine göre yüzde 3,2’ye varan bir artış yaşandı.

ÇEDAŞ dağıtım bölgesinde bayram yoğunluğu

Enerji Günlüğü - ÇEDAŞ’ın elektrik dağıtım hizmeti verdiği Sivas, Tokat ve Yozgat’ta toplam elektrik tüketimi Kurban Bayramı tatilinde bir önceki yıla göre yüzde 3,2 arttı.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (ÇEDAŞ) “Kurban Bayramı Elektrik Tüketim Analizi”nde yer alan verilere göre, Kurban Bayramı tatili olan 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Sivas, Tokat ve Yozgat’taki toplam elektrik tüketiminde geçen yılın aynı tarihlerine göre yüzde 3,2’ye varan bir artış yaşandı. 

Sanayi ve ticarethanelerin aktif olarak çalıştığı 24 Haziran-2 Temmuz 2022 tarihinde üç ildeki toplam elektrik tüketimi 61 bin 693 MWh iken, bu yıl aynı tarihlerde bayram nedeniyle pek çok ticari işletme ve sanayi kuruluşu kapalı olduğu halde elektrik tüketimi 63 bin 696 MWh’ye ulaştı. 

EN YÜKSEK TÜKETİM BAYRAMIN SON GÜNÜNDE YAŞANDI

Arife ve Kurban Bayramı günlerini kapsayan 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında ise ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesindeki elektrik tüketimi 35 bin 377 MWh ile geçen yılın aynı tarihlerine göre yüzde 3,14 daha fazla oldu. Bu tarihler arasındaki en yüksek tüketim de 7 bin 269 MWh ile Kurban Bayramı’nın 4’üncü yani son gününde yaşandı. 

YAĞIŞLI HAVA NEDENİYLE TÜKETİM ARTIŞI SINIRLI KALDI

Bu arada haziran ayının ortalarına kadar devam eden yağışlar sebebiyle tarımsal sulama faaliyetlerinde kullanılan elektrik tüketiminin azalması, deprem bölgesine olan yakınlık sebebiyle bölgedeki üretim ve tüketimde yaşanan daralmaların da etkisi ile geçmiş yıllara kıyasla bu bayramda elektrik tüketiminde artış oranlarının sınırlı kaldığı görüldü.  

Önceki ve Sonraki Haberler