1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ÇEDAŞ’ın yeni Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım oldu

ÇEDAŞ’ın yeni Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım oldu

Enerji Günlüğü – ÇEDAŞ Genel Müdürlüğüne Niyazi Kıvılcım atandı. Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 950 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren...

ÇEDAŞ’ın yeni Genel Müdürü Niyazi Kıvılcım oldu

Enerji Günlüğü – ÇEDAŞ Genel Müdürlüğüne Niyazi Kıvılcım atandı. 

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 950 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ’de (ÇEDAŞ) Genel Müdürlük koltuğuna Niyazi Kıvılcım atandı. 38 yıldan bu yana enerji sektöründe farklı kademelerde çalışan Niyazi Kıvılcım, 10 Eylül 2018 itibarıyla görevine başladı. 

 

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa’nın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi’nin Grup Başkanlığı’na getirilmesinin ardından ÇEDAŞ’ta yeni görevlendirme yapıldı. Genel Müdürlük görevini üstlenen Niyazi Kıvılcım, 1980 yılından bu yana enerji sektörünün içinde yer alıyor. 

1979 yılında Gazi Üniversitesi Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Kıvılcım, 1980-2001 yılları arasında TEDAŞ’ta mühendis, mesul mühendis, başmühendis, il müdürü, müessese müdürü ve yönetim komitesi başkanı olarak görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında TEDAŞ’ta Proje ve Tesis Daire Başkanı ve Genel Müdür Müşaviri olarak çalışan Kıvılcım, 2004-2013 arasında ise TEDAŞ’ta Isparta Müessese Müdürlüğü ve Yönetim Komitesi Başkanlığı ile İl Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2013 yılındaki özelleştirme sürecinin ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’de (AEDAŞ) Isparta İl Müdürü olarak çalışmaya devam eden Kıvılcım, evli ve 2 kız çocuğu babası.

Önceki ve Sonraki Haberler