1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çekerek HES’in kapasitesi arttırılacak

Çekerek HES’in kapasitesi arttırılacak

Kuruçayırlılar Enerji tarafından daha önce 14 MW olarak projelendirilen Çekerek HES’in kapasitesi arttırılarak 16 MW olarak revize edildi.

Çekerek HES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Kuruçayırlılar Enerji tarafından daha önce 14 MW olarak projelendirilen Çekerek HES’in kapasitesi arttırılarak 16 MW olarak revize edildi.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Geldingen ve Merzifon ovalarının sulanması için yapılmış olan Çekerek (Süreyyabey) Barajı’ndan yatağa bırakılacak olan su ve yatağa bırakılan can suyundan elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Bu kapsamda DSİ ihalesini kazanan Kuruçayırlılar Enerji İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından “Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES (16,40 MWm/16,155 MWe)” projesi kapsamında santralin tesis edilip işletilmesi ve söz konusu proje ile Çekerek Irmağının sularından yararlanılarak hidroelektrik enerji üretimi planlanıyor.

25 milyon lirayı aşan bir yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında yıllık 9,65 GWh firm enerji, 40,19 GWh sekonder enerji olmak üzere toplamda 49,84GWh elektrik enerjisi üretilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler