1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çekya kömürü daha erken bırakmayı değerlendiriyor

Çekya kömürü daha erken bırakmayı değerlendiriyor

Çek Cumhuriyeti hükümeti, artan emisyon fiyatları nedeniyle ülkenin kömürden çıkış tarihinin önerilen 2038 yılından daha erken gerçekleşmesini talep etti.

Çekya kömürü daha erken bırakmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Çek Cumhuriyeti hükümeti, artan emisyon fiyatları nedeniyle ülkenin kömürden çıkış tarihinin önerilen 2038 yılından daha erken gerçekleşmesini talep etti.

Elektrik üretiminin yarısına yakınını kömür ile gerçekleştiren Orta Avrupa ülkesi Çek Cumhuriyeti, karbonsuzlaştırma hamlesinin bir parçası olarak kömürden çıkış tarihini daha erkene almayı hedefliyor. Çekya Sanayi Bakanlığı, Çek hükümetinin daha erken bir çıkışı incelemek üzere Çek Kömür Komisyonu’nun 2038 yılına kadar kömürü aşamalı olarak bırakma önerisini geri gönderdiğini açıkladı.

Açıklamaya göre hükümet, artan emisyon fiyatları ışığında, komisyonun önerilen 2038 tarihinden daha erken bir çıkış için alternatiflere bakması ve yerel enerji piyasası üzerindeki etkisini değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. 

Çek Cumhuriyeti Hükümeti Kömür Komisyonu, geçen yılın sonunda hükümete ülkenin kömürden çıkış tarihini 2038 yılı olarak tavsiye etmişti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler