1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çekya yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

Çekya yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

Çek Cumhuriyeti yenilenebilir enerji projelerini arttırmak için bu projelere yardım çerçevesini belirleyen yeni bir yasa çıkardı.

Çekya yenilenebilir yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Çek Cumhuriyeti yenilenebilir enerji projelerini arttırmak için bu projelere yardım çerçevesini belirleyen yeni bir yasa çıkardı.

Çek parlamentosu, endüstri oyuncularının yeşil projelerde bir patlamayı yeniden başlatmasını umduğu yenilenebilir enerji projelerine yardım çerçevesini belirleyen bir yasayı onayladı. Yasa, önümüzdeki yıllarda yenilenebilir kaynakların geliştirilmesi için kurallar koyuyor. Bu projelere Avrupa Birliği modernizasyon programları kapsamında milyarlarca euro finansal desteğin aktarılması öngörülüyor. Ayrıca yasa ile yeni kapasite için açık artırmalara izin veriliyor.

Çekya Yenilenebilir Enerji Odası (Komora OZE) yaptığı açıklamada, yasanın Çek enerji endüstrisinin dönüşümü için temel olduğunu belirtti. 

Çekya AB’nin üçüncü büyük kömür tüketicisi ülke konumunda. Hükümet 2038 yılına kadar kömürden elektrik üretimini tamamen sonlandırmayı hedefliyor. Orta Avrupa ülkesi enerji ihtiyacının yüzde 16’sını yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor. Ancak AB’nin iklim hedeflerini tutturabilmesi için daha fazla yenilenebilir enerji yatırımına ihtiyacı var. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler