1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çelebi Hava Servisi Dalaman`ı da yeşertti

Çelebi Hava Servisi Dalaman`ı da yeşertti

Enerji Günlüğü - Türk sivil havacılık sektörü firması Çelebi, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Bodrum’dan sonra Dalaman Havalimanı’nda da Yeşil...

Çelebi Hava Servisi Dalaman`ı da yeşertti

Enerji Günlüğü - Türk sivil havacılık sektörü firması Çelebi, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Bodrum’dan sonra Dalaman Havalimanı’nda da Yeşil Kuruluş (Green Company) ünvanı aldı.

Çelebi Hava Servisi AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Şirket, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2009’da başlatılan ve havalimanlarında çevreye verilen zararların azaltılmasını amaçlayan Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi kapsamında bir kez daha Yeşil Kuruluş (Green Company) sertifikasını almaya hak kazandı.

DAHA ÖNCE ÜÇ SERTİFİKA ALDI

Kurumsal çevre politikası çerçevesinde tüm operasyonlarında çevreye duyarlılığı ilke edinen Çelebi, Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında daha önce İzmir, Antalya ve Bodrum havalimanlarında tüm şartları yerine getirerek Yeşil Kuruluş unvanını almıştı. Son olarak ÇHS Dalaman İstasyonu da, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeden tam not aldı.

SIRA ATATÜRK HAVALİMANI'NDA

Çevreye en az zarar verecek şekilde ileri teknoloji, fiziki altyapı ve eğitimli insan gücüne yatırım yapan Çelebi’nin bir sonraki hedefi Türkiye’deki en yoğun operasyonlarını yönettiği İstanbul Atatürk Havalimanı olacak. Ulaştırma Bakanlığı, “Yeşil Kuruluş” sertifikası sahibi şirketlere çeşitli işlemlerde kolaylık sağlayarak projenin yaygınlaşmasını teşvik ediyor.

İKİ KITA, 5 ÜLKE, 35 HAVALİMANI

Çelebi, Türkiye’de 30 istasyonun yanı sıra, yurtdışında Macaristan–Budapeşte, Avusturya–Viyana, Almanya–Frankfurt, Hindistan’da ise Delhi ve Mumbai’deki istasyonlarla birlikte toplam 35 havalimanında yer hizmetleri ile kargo&antrepo hizmetleri veriyor. 56 yıllık geçmişe sahip Çelebi, bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası ödül kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler