1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çelik: DEDAŞ indiriminden çiftçiler yararlanmalı

Çelik: DEDAŞ indiriminden çiftçiler yararlanmalı

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DEDAŞ Bölgesinde elektrik bedelleri ile ilgili çiftçilere yapılan indirimden mutlaka...

Çelik: DEDAŞ indiriminden çiftçiler yararlanmalı

Enerji Günlüğü - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DEDAŞ Bölgesinde elektrik bedelleri ile ilgili çiftçilere yapılan indirimden mutlaka yararlanılması gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, DEDAŞ Bölgesindeki Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki çiftçilerin ödeyecekleri elektrik tüketim bedellerinde çiftçilerin lehine önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Çiftçilere yapılan indirimden Haziran sonuna kadar başvuru yaparak mutlaka yararlanmaları gerektiğinin altını çizen Bakan Çelik, “2013 yılında 100 dönüm pamuk eken çiftçilerimizin elektrik tüketim bedelleri, 2014 yılı tarımsal desteklemeden 9 bin TL olarak,2013 yılında 100 dönüm mısır eken çiftçilerimizin elektrik tüketim bedelleri, 2014 yılı tarımsal desteklemeden 7 bin lira olarak, 2014 yılı buğday eken çiftçilerimizin elektrik tüketim bedelleri 2014 yılı tarımsal desteklemeden 2 bin lira olarak kesilecektir. Çiftçilerimizin bu indirim imkânlarından yararlanmaları için bu ayın sonuna kadar (Haziran-2014) DEDAŞ'a başvurmaları gerekmektedir. Bu süre içinde anlaşmaların yapılması halinde çiftçilerimizin elektrikleri kesinlikle kesilmeyecektir” dedi.

ÇİFTÇİLERE GECE SULAMA YAPMALARINI ÖNERİYORUZ

Çelik yaptığı açıklamada indirimden yararlanmama halinde yaşanacak sıkıntılara da değinerek, "Aksi takdirde bu imkândan yararlanamayacaklar ve elektrik borçlarını ödemediklerinden dolayı elektrikleri kesilecektir. Çiftçilerimizin üretim yaparken elektrik sorunu yaşamaması için sulama işlemlerini 24 saate yaymalarını ve gece sulamaya ağırlık vermelerini öneriyoruz.

2013 yılında kampanyaya katılan ve kampanya elektrik bedellerini ödeyen çiftçilerimizden 2014 yılı için herhangi bir kesinti yapılmayacaktır. 2015 yılında da aynı anlaşmanın geçerli olacağı konusunda da prensip kararımız vardır.Ayrıca, cazibe sulaması yapanların çok su kullanarak verimi artırma değil, verim düşüklüğü ve çoraklaşmaya neden oldukları gerçeğini dikkate almalarını bir kez daha hatırlatmak isterim.Bu imkanın Güneydoğudaki tüm çiftçi kardeşlerime hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler