1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çelik endüstrisinde fazla kapasite sorunu

Çelik endüstrisinde fazla kapasite sorunu

Enerji Günlüğü – Rus Severstal Başkanı çelik endüstrisinde yaşanan fazla kapasite sorununa dikkat çekerek, ortak eylem planı çağrısı yaptı.Rusya’nın...

Çelik endüstrisinde fazla kapasite sorunu

Enerji Günlüğü – Rus Severstal Başkanı çelik endüstrisinde yaşanan fazla kapasite sorununa dikkat çekerek, ortak eylem planı çağrısı yaptı.

Rusya’nın en büyük çelik şirketi olan Severstal’inCEOsu Alexey Mordashov tarafından yapılan açıklamada, fazla kapasite sorununa karşı küresel çelik endüstrisinin ortak eylem plânına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Mordashov, Çinli firmaların bu konuda adım atmaları durumunda, küresel çelik sektörünün önündeki engellerin ortadan kaldırılabileceğini dile getirdi.

Dünya genelindeki kapasite kullanım oranının %75 civarında olduğu ve toplam firmaların %61inin finansal sorunlar ile yüzleştikleri; geçtiğimiz yıllarda alüminyum sektörü için yapılan uygulamaların başarılı olduğu ve Hükümetlerin de bu plâna dâhil olmaları gerektiği vurgulanıyor.

OECD Çelik Komitesinin fazla kapasite sorunu üzerinde çalıştığı ve 300 milyon ton/yıl civarında kapasitenin hızlı bir şekilde devre dışı bırakılmasının gerektiği, bu durumda küresel çelik endüstrisinin yeniden yüksek kâr marjlarına ulaşabileceği bildiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler