1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çelik İhracatçıları kaya gazı için toplanacak

Çelik İhracatçıları kaya gazı için toplanacak

Enerji Günlüğü- Çelik İhracatçıları Birliği, birçok sektör için enerji geleceğinde mevcut kaynaklara alternatif olması açısından önemli bir potansiyele...

Çelik İhracatçıları kaya gazı için toplanacak

Enerji Günlüğü- Çelik İhracatçıları Birliği, birçok sektör için enerji geleceğinde mevcut kaynaklara alternatif olması açısından önemli bir potansiyele sahip olan kaya gazının bilinmeyenlerini masaya yatıracak.

Çelik İhracatçıları Birliği açıklamasına göre Birlik, kaya gazı ile ilgili detayları sektör temsilcileriyle paylaşmak üzere, 7 Ocak 2014'te Dış Ticaret Kompleksi’nde bir seminer organize edecek.

SEMİNER KONUŞMACILARI

Kaya gazı konusunda dünyada ilk sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri’nin, Teksas Üniversitesi, Ekonomik Jeoloji Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Dr. Gürcan Gülen seminere konuk konuşmacı olarak katılacak. 

Seminerin diğer konuşmacıları ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcıve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Koca ile Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci olacak.

Dr. Gürcan Gülen konuşmasında, ABD ve dünya genelinde kaya gazı kaynak ve rezervlerinin değerlendirilmesi, kaya gazı üretimi için gerekli ekonomik şartlar, Türkiye'deki kaynaklar ve şu ana kadar yapılan yatırımlar ile ekonomik kriterler, ABD, Polonya ve Arjantin örneklerinden hareketle kaya gazında servis sektörünün önemi, Kuzey Amerika'da artan gaz ve petrol üretiminin dünya piyasalarına etkileri ile kaya gazı sektöründeki faaliyet artışının demir çelik sektörüne etkileri gibi konuları ele alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler