1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çelik saç vidalarına TSE standardı

Çelik saç vidalarına TSE standardı

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısıl işlem uygulanmış çelik sac vidalarında uygulanan standardın kaldırılarak yerine TSE tarafından...

Çelik saç vidalarına TSE standardı

Enerji Günlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısıl işlem uygulanmış çelik sac vidalarında uygulanan standardın kaldırılarak yerine TSE tarafından hazırlanan standardın getirildiğini bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ısıl işlem uygulanmış çelik sac vidaları ile ilgili tebliği bu günkü Resmi Gazete’de yayınladı.

Tebliğe göre, 25/7/2000 tarihli ve 24120 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mecburi Standard Tebliği ile Bakanlıkça mecburi uygulamaya konulan“Civatalar-Sac Civataları-Bölüm 10: Çelik-Isıl İşlem Uygulanmış-Mekanik Özellikler” standardı mecburi uygulamadan kaldırılacak. Bu Standard yerine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan “Isıl İşlem Uygulanmış Çelik Sac Vidaları-Mekanik Özellikler” standardı imalat ve satış safhalarında zorunlu olarak uygulanacak.

STANDARDININ KAPSAMI

“Bu standard, anma çapı ST 2,2 ≤ d ≤ ST 9,5 olan, ISO 1478 standardına uygun sac vidaları ile ısıl işlem uygulanmış çelik sac vidalarının karakteristiklerini ve bunlara karşılık gelen deney metotlarını kapsayacak.

TS EN ISO 2702 standardı, TSE’nin merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebilecek ve TSE’nin ve il temsilciliklerinin iletişim bilgilerine TSE’nin internet sayfasından ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler