1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çelikler, Seyitömer Santrali için çalışmalara başladı

Çelikler, Seyitömer Santrali için çalışmalara başladı

EnerjiGünlüğü - Çelikler Taahhüt, Seyitömer Santrali'nin özelleştirmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile mukavele hazırlıklarına...

Çelikler, Seyitömer Santrali için çalışmalara başladı

EnerjiGünlüğü - Çelikler Taahhüt, Seyitömer Santrali'nin özelleştirmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile mukavele hazırlıklarına devam ederken, bir yandan da lisans işlemlerine başladı.

ÖİB'nin sahası ile birlikte özelleştireceği Santral için firma, Nisan ayı içinde devir sözleşmesini imzalamak üzere davet edildi. Firmaya ÖİB tarafından 45+30 günlük süre verilirken, sözleşmenin imzalanması için firmanın çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Firmanın ek süre istemesi durumunda ise geçici teminat tutarı kadar ek teminat vermesi gerekecek. Çelikler firması 16 firmanın katıldığı ihalenin açık arttırma turlarında 2 milyar 248 milyon ABD Doları ile en yüksek teklifi vermişti.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından 15 Mart 2013 tarihinde alınan karar ile, Santral ve sahasının, ihalede 2 milyar 248 milyon dolar teklif veren Çelikler Taahhüt firmasına, firmanın sözleşme imzalamaması halinde 2 milyar 246 milyon dolar teklif veren Eti Bakır A.Ş.’ye, bu firmanın da sözleşme imzalamaması halinde 2 milyar 106 milyon dolar teklif veren Aksa Enerji’ye satış ve devir işlemi için izin verilmişti.

Devir işlemleri devam ederken, firma Santral için kurduğu Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim Şirketi’nin lisans alması için çalışmalara başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) lisans başvurusunu yapan firmanın başvurusu inceleme-değerlendirme aşamasına alındı. Devir işlemlerinin ÖİB tarafından tamamlanması ardından, devir sözleşmesinin imzalanması ile eşzamanlı olarak firmaya Kurul tarafından lisansı verilecek. Santralın eski sahibi olan Elektrik Üretim A.Ş.'nin (EÜAŞ) lisansı da iptal edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler