1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Cemil Kazancı, elektrik satmak için yollara düştü

Cemil Kazancı, elektrik satmak için yollara düştü

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest tüketici limitini beş kat aşağı çekince, Aksa Elektrik indirimli elektrik satmak...

Cemil Kazancı, elektrik satmak için yollara düştü

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) serbest tüketici limitini beş kat aşağı çekince, Aksa Elektrik indirimli elektrik satmak için yollara düştü.

Cemil Kazancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Aksa Elektrik, EPDK'nın serbest tüketici limitini 5 bin kWh'a düşürmesiyle genişleyen serbest elektrik tüketicisi kitlesine daha hızlı ulaşmak için outdoor reklam atağına başladı. İstanbul'da çeşitli anayollar ile  bazı cadde ve sokaklardaki elektrik direklerini reklam afişleriyle donattı. Reklam afişlerinde elektrik kullanıcılarına daha ucuz elektrik vaadinde bulunan Aksa Elektrik'in bu uygulamasını önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaştırması bekleniyor.

Son EPDK kararı sonrası genişleyen yeni serbest tüketici pazarından daha fazla pay kapmak için Aksa Enerji'nin yanında başka şirketlerin de çeşitli medya mecralarında benzeri çalışmalara imza atması bekleniyor.

EPDK’nın, sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağladığı ucuz elektrik uygulamasını meskenlere de açması, elektrik sektöründeki rekabeti bir üst seviyeye taşıdı. EPDK 1 Şubat’ta 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na dayalı olarak aldığı kararla serbest tüketici limitini yıllık 25 bin Kwh’ten 5 bin Kwh’e düşürmüştü. EPDK, böylece bugüne kadar sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağladığı ucuz elektrik uygulamasını meskenlere de açmış oldu. Buna göre elektrik faturası yaklaşık 150 TL’yi aşan tüketiciler, tedarikçisini değiştirmek suretiyle, elektriği daha ucuza satan perakende satış şirketlerinden kullanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler